Ympäristövastuu ja kestävä kehitys

Pinpops työskentelee paremman ympäristöpolitiikan ehdoilla. Pyrimme jatkuvasti kehittämään sekä toimintatapojamme että tuotteitamme kohti kestävän kehityksen periaatteita. Tavoitteenamme on vastuullisempi tulevaisuus ja puhtaampi ympäristö tuleville sukupolville.

Helsingissä jossa meillä on yhteensä yli 1500m2 toimitiloja ja tuotantoa, olemme esimerkiksi parantaneet energian kulutustamme vaihtamalla vanhat valaisimet nykyaikaisempaan LED-valaistukseen. Talvella kun Suomessa on kylmä, käytämme kaukolämpöä tilojemme lämmitykseen. Modernit ja energiatehokkaat toimitilat auttavat meitä säästämään energiaa.

Tuotanto- ja varastohallissamme on suuret, koko rakennuksen korkuiset ikkunat joiden ansiosta pystymme hyödyntämään päivällä luonnonvaloa joka vähentää keinovalon tarvetta. Paitsi miellyttävämpi työympäristö, luonnonvalo madaltaa myös energian kulutustamme. Ikkunat luovat myös viihtyisämmän työympäristön tiloissa työskenteleville.

Tuotantorakennuksemme suuret ikkunat tarjoavat runsaasti luonnonvaloa

Nykyaikaiset, alan moderneinta huippua edustavat painokoneet ovat myös energiatehokkaita ja aiheuttavat vähemmän hukkamateriaalin syntyä. Pyrimme aina uusien painokonehankintojen yhteydessä valitsemaan sellaisia painotapoja ja -menetelmiä, joissa syntyisi mahdollisimman vähän jätettä ja ympäristölle haitallisia elementtejä.

Esimerkiksi sublimaatiopainatus jota teemme todella paljon, tapahtuu vesipohjaisilla Oeko-Tex® sertifioiduilla painoväreillä. Oeko-Tex® on kansainvälinen standardoinnin sertifikaatti, joka kertoo tuotteen turvallisuudesta käyttäjän näkökulmasta. Sertifioidun tuotteen väriaineet ovat myrkyttömiä ja tuote on tutkitusti haitta-aineeton. Koska merkki myönnetään vain vuodeksi kerrallaan, sen saaneen valmistajan tulee ylläpitää sama laatutaso jatkuvasti ja pysyvästi.

Oeko-Tex® sertifioidut myrkyttömät painovärit tukevat vastuullista tuotantoa

Pyrimme jatkuvasti löytämään vastuullisemmin tuotettuja materiaaleja, kierrätysmateriaalista valmistettuja puolivalmisteita sekä tuotteita joilla voimme vähentää ympäristökuormitusta. Yhtenä uusimmista projekteista olemme siirtymässä tavallisista polyesterista valmistetuista kaulanauhoista RPET-kaulanauhoihin, jotka on valmistettu kierrätysmuovipulloista. Mittakaavalla on väliä: myymme vuodessa yli miljoona kaulanauhaa ympäri Eurooppaa. Vaihtaessamme valmistusmateriaalin kierrätysmateriaaliin, on teolla merkittäviä vaikutuksia ympäristölle.

Tarjoamme myös kierrätystä omille tuotteillemme. Otamme vastaan esimerkiksi käytetyt rintanapit sekä tapahtumanimikoinnin kertakäyttöiset tuotteet ja huolehdimme niiden edelleen toimituksesta materiaalin mukaisiin kierrätyslaitoksiin.

« Takaisin esittelysivulle