Vain uusiutuvia tai kierrätysmuoveja vuoteen 2025 mennessä

Muovia käytetään paljon kaikkialla, myös meidän tuotteissa ja tuotannossa. Syy on yksinkertainen, muovi on halpa ja monikäyttöinen, helposti muovattava ja työstettävä materiaali. Muovista voidaan tehdä lähes minkä tahansa värinen, kokoinen ja painoinen tuote. Muovi on erinomainen tuote niin kauan kun se käytön jälkeen hävitetään asianmukaisesti. Läheskään aina näin ei kuitenkaan tapahdu.

Me haluamme kehittää muovin käyttöä osaltamme kestävämmän kehityksen periaatteita vastaavaksi. Yhtenä suuntaviittana tälle tielle olemme asettaneet tavoitevuoden, johon mennessä pyrimme muuttamaan kaikki muovituotteet valikoimassamme joko kierrätysmuovista tai uusiutuvista muoveista valmistetuksi.

Vuoden 2019 aikana toimme valikoimaan maailman ensimmäisen täysin biohajoavan rintanapin, jonka kaikki osat ovat biohajoavaa muovia. Rintanapin runko ja suojamuovi on valmistettu PLA-muoveista joka on biohajoava materiaali. Painatus tehdään kierrätyspaperille alan uusimmalla Xerox® Iridesse®-painokoneella.

PLA-muoveista valmistetut biohajoavat rintanapit

Biohajoavasta PLA-muovista valmistettu Biorintanappi palaa takaisin luontoon parissa vuodessa

Valikoima täydentyi vuoden aikana uusilla RPET-kaulanauhoilla, joiden raaka-aineena käytetään kierrätysmuovipulloista kerättyä muovipellettiä. Tavalliset PET-muovipullot kerätään, murskataan ja sulatetaan massaksi josta tehdään muovipellettejä, jotka edelleen kehrätään langaksi. Langasta voidaan kutoa kaulanauhoja joko painatusta tai värjäämistä varten. Uskomme pystyvämme korvaamaan kaikki kaulanauhatuotteet lopulta kierrätysmuovista valmistetuilla materiaaleilla.

REPREVE® merkin alla tuotetun langan valmistaa Unifi®.

Kaulanauhojen turvalukko on myös muovia, niitä käytetään meidänkin toimittamissamme kaulanauhoissa lähes aina. Turvalukon tulee olla jämäkkä ja tarkoituksenmukainen, kestävä mutta irrotettavissa kun sitä vaaditaan. Koska kyse on turvallisuudesta, ei materiaalin vaihtamista voi tehdä ilman kattavaa testaamista.

Kesällä 2020 valikoimaan otettiin ensimmäistä kertaa kaulanauhan turvalukko ja pikalukko joiden valmistuksessa on käytetty komposiittimuovia. Turvalukko ja pikalukko eivät ole vielä sellaisenaan biohajoavia mutta niissä käytettävä vehnän olki vähentää tuotteen muovipitoisuutta. Vehnä tuotetaan maataloudessa syntyvästä ylijäämästä, käyttökelvottomista vehnän osista.

RPET-Kierrätysmuovista valmistetut kaulanauhat ja avainnauhat

RPET-kierrätysmuoviset kaulanauhat, tulevaisuudessa myös turvalukot valmistetaan uusiutuvasta muovista

Hiirimatot, mikrokuituliinat ja tuubihuivit painetaan samalla painomenetelmällä jonka on jo onnistuneesti todistettu toimivan kierrätysmuovisiin RPET-kaulanauhoihin. Tulevaisuudessa haluamme korvata myös hiirimattojen, tuubihuivien ja mikrokuituliinojen materiaalin kokonaan kierrätysmuovista valmistetulla mikrokuidulla.

Voit jo nyt tilata meiltä RPET-kierrätysmuovista valmistettuja tuubihuiveja. Toistaiseksi niiden valmistushinta on hivenen korkeampi koska materiaalin valmistuskustannuksetkin ovat korkeammat kuin tavallisessa polyesterista valmistetussa tuubihuivissa.

« Takaisin esittelysivulle