Mainostekstiilien aineisto-ohjeet

Tältä sivulta löydät mainostekstiilien painatukseen liittyvät aineisto-ohjeet.

Huom! Kaikkien painettujen tuotteiden tilaajat

Kun tilaat painotuotteita, saat tarjouksen tai tilausvahvistuksen jossa mainitaan normaali tuotantoaika. Mikäli tarvitset tilauksesi toimitettuna tiettyyn määräpäivään mennessä, kerro tuo ajankohta jo tarjouspyyntöä tai tilaustasi jättäessäsi. Tilauksen siirryttyä tuotantoon tuotantoaikataulua ei voi muuttaa ilman lisäkustannuksia. Pikatoimitukset hinnoitellaan haluamasi tuotantoaikataulun mukaan.


Missä muodossa painoaineisto tulee toimittaa?

Pyydämme että toimitat painoaineistosi vektorimuotoisena PDF-tiedostona.

Alla olevasta taulukosta näet toivotun tiedostomuodon. Jos toimitat painoaineiston muussa kuin kolmen tähden tiedostomuodossa, on vastuu painatuksen onnistumisesta kokonaan itselläsi. JPG-kuvia ei pitäisi toimittaa silkkipainatukseen lainkaan.

Tiedosto Käytetty ohjelma Huomautus Sopivuus
ai Illustrator Muuta tekstit poluiksi ★ ★ ★
eps Illustrator/Photoshop Muuta tekstit poluiksi ★ ★ ★
pdf Illustrator Muuta tekstit poluiksi ★ ★ ★
tiff/psd Photoshop Minimitarkkuus 300dpi ★ ★
jpg Photoshop Minimitarkkuus 300dpi 😞
Mikä on minimitilausmäärä?

Silkkipainamme lähes kaikki tilaukset automaattisella silkkipainokoneella. Silkkipainatuksessa käytetään silkkipainoseuloja jotka valotetaan painofilmiä käyttäen. Silkkipainatukseen liittyy paljon valmistelevia ja myös painatuksen jälkeisiä työvaiheita, joiden määrä on vakio painettavien tekstiilien määrästä riippumatta. Koska valmistelevat työt voivat viedä jopa enemmän aikaa kuin itse painaminen, on tuotteille asetettu minimierät.

Kaikkien tekstiilien tuotekohtaisella sivulla näet hinnaston klikkaamalla haluamaasi väriä värivalikosta. Hinnasto latautuu sivun alalaitaan. Hinnastossa näkyvä pienin kappalemäärä on tuotteen minimierä, sen pienempää määrää emme paina. Eri tuotteissa saattaa olla erilainen minimitilauserä.

Paljonko haluamani mainostekstiili maksaa?

Kaikkien tekstiilien tuotekohtaisella sivulla näet hinnaston klikkaamalla haluamaasi väriä värivalikosta. Hinnasto latautuu sivun alalaitaan. Hinnastossa näkyvä pienin kappalemäärä on tuotteen minimierä, sen pienempää määrää emme paina. Eri tuotteissa saattaa olla erilainen minimitilauserä.

Kuinka kauan toimitus kestää?

Normaali tuotantoaika mainostekstiileille on noin 2 viikkoa vedoksen hyväksymisestä.

Nopeimmillaan painamme tekstiilejä jopa 2-3 työpäivän kuluessa tilauksesta. Pikatoimitus normaalia nopeammissa tuotantoajoissa on kuitenkin lisämaksullista. Jos normaalitoimitus ei riitä, kysy tarjous ottamalla yhteyttä myyntiimme.

Tuotantoaika lasketaan alkavaksi vasta kun olemme vastaanottaneet oikein toimitetut painoaineistot ja olet hyväksynyt vedoksen. Tällä vältetään tilanteet joissa asiakas haluaa tietyn toimituspäivän mutta ei toimita aineistoja ajallaan, jolloin tuotanto saattaisi päätyä tilanteeseen jossa tilausta ei voi painaa aikataulun mukaisesti.

Toimita painoaineistosi heti, jos tilauksella on kiire. Kysymys "milloin tarvitsette painoaineiston" ei valitettavasti anna lisää aikaa aineiston toimitukselle jos haluat pitää alustavan toimitusajan.

Hintaan sisältyvä painatus

Mainostekstiilien hintoihin sisältyy valmiiksi yksi silkkipainatus yhteen kohtaan. Painatuksen sisältö ei vaikuta hintaan, eli painoalueella voi olla esimerkiksi useampia eri logoja tai tekstejä.

Painoalueen enimmäiskoko on A4 eli 30 x 20cm pysty- tai vaakasuuntaisena. Saatavilla on myös suurempi painatusalue lisähintaan.

Oletuksena painatukset tehdään plastisol-silkkipainoväreillä. Saatavilla on myös vesipohjaiset, ekologisemmat silkkipainovärit - pyydä tarjous.

Painatuksen aloituskulu ja uusintatilaus

Aloituskulu kattaa painoseulan valmistuksen, värimääritykset ja värien sekoitukset, valmistelevat ja jälkityöt painatukseen liittyen. Painatuksen aloituskulu on 40,00 euroa ensimmäisestä kuvasta ja 30,00 euroa seuraavista kuvista tai lisäväreistä per väri.

Silkkipainoseuloja ei säilytetä jatkotilauksia varten. Automaattisessa painatuksessa seula joutuu koville eikä sen säilyttäminen ole kovinkaan järkevää koska sama painoseula voidaan uudelleen käyttää. Säilytämme kuitenkin painoaineiston ja voimme painaa uusintatilauksen täysin identtisenä alkuperäisen tilauksen mukaan.

Uusintatilauksen painatuksen aloituskulun saat 50% alennuksella jos edellisestä tilauksesta on alle 3 kuukautta.

Voinko yhdistellä eri värejä samasta tuotteesta yhteen tilaukseen

Silkkipainatus tehdään painoväreillä jotka painetaan painoseulan läpi. Jos haluat samaan tilaukseen useampia eri värejä samasta tuotteesta ja painatus voidaan tehdä yhdellä painovärillä kaikkiin tuotteisiin, saat tilauksesi kokonaismäärän mukaan hinnoiteltuna. Voit siis tilata esimerkiksi eri värisiä kangaskasseja tai huomioliivejä, jos kaikissa on identtinen ja saman värinen painatus, maksat vain yhdestä painotyöstä.

Jos painatukset halutaan eri painoväreillä, tulee ne tilata omina tilauksinaan. Ne myös painetaan eri aikaan eli niihin liittyy omat painatuksen aloituskulut.

Voinko yhdistellä eri tuotteita yhteen tilaukseen

Pääsääntöisesti eri tuotteet tulee tilata omina painatuksinaan. Koska eri tuotteilla on esimerkiksi eri paksuus, eri materiaali tai eri kokoinen painatusala, ei erilaisia tuotteita voida painaa samanaikaisesti automaattisella silkkipainomenetelmällä. Minimierä koskee tällöin myös jokaista eri tuotetta.

Poikkeuksena tähän on jotkin kangaskassit tai huomioliivit. Jos materiaali, materiaalin paksuus ja painoalan koko ovat yhteneväiset, voi tilaus koostua useammasta eri tuotteesta. Kysy lisää myynnistämme.

Painovärit - Pantone värien määritys

Silkkipainatus perustuu Pantone® väreihin. Useimmat painatukset tehdään joko mustalla tai valkoisella painovärillä. Jos väri on mikään muu kuin musta tai valkoinen, tulee haluttu värisävy ilmoittaa Pantonen värikartan väreinä.

Painovärit - vesipohjainen vai plastisol

Useimmat painatukset tehdään Plastisol silkkipainoväreillä. Kemikaalipohjainen painoväri sopii useimpien tekstiilien painatukseen hyvin. Plastisol painovärit jäävät tekstiilin pintaan erillisenä kerroksena jonka tuntee helposti painatusta koskettamalla.

Saatavilla on myös lisähintaan vesipohjaisilla painoväreillä painatus. Vesipohjaisilla painoväreillä voidaan painaa ainoastaan puuvillaisia tekstiilejä kuten kangaskassit tai t-paidat. Vesipohjainen painoväri värjää tekstiilin ja sen käsituntuma on huomattavasti Plastisol painovärejä pehmeämpi.

Silkkipainatuksen tarkkuus

Silkkipainettaessa mainostekstiilejä toimittamastasi aineistosta valmistetaan painofilmi, yksi filmi per painettava väri. Silkkipainoseula valotetaan tästä painofilmistä. Käytämme erilaisilla tiheyksillä varustettuja silkkipainoseuloja riippuen kuvan yksityiskohdista ja vaaditusta tarkkuudesta. Kaikkein pienimmät yksityiskohdat, hiuslinjat tai pienen pienet pisteet eivät välttämättä ole aina toteutettavissa. Saadaksesi varmuuden painoaineistosi soveltuvuudesta silkkipainatukseen, lähetä painoaineistosi meille jo ennen tilausta tarkistusta varten.

Brodeerauksen digitointikulu

Lippisten ja snap back cappien hintoihin sisältyy valmiiksi brodeeraus. Tikkausmäärä joka sisältyy hintoihin näkyy suoraan tuotteen hinnastossa jonka näet menemällä minkä tahansa lippiksen tuotekohtaiselle sivulle ja klikkaamalla haluamaasi väriä värivalikosta. Hinnasto latautuu sivun alaosaan ja se sisältää brodeerauksen.

Digitointikustannus on 40,00 euroa per aineisto tilausmäärästä riippumatta.

Brodeerauksen värimääritykset

Koska brodeeraus toteutetaan käyttämällä valmiiksi värjättyjä lankoja, on värivalikoima suppeampi kuin painatuksessa. Käytössämme on kuitenkin satoja eri värisiä brodeerauslankoja, joten useimmat logot ja brodeeraukset onnistuvat jos ei täysin, ainakin lähes täysin aineistosi mukaan.

Ulottuvuutta 3D puffibrodeerauksella

Meiltä saat myös esimerkiksi liigalippiksistä ja jenkkicapeista tutut 3D puffimateriaalilla brodeeratut lippikset. Puffibrodeerauksen hinta perustuu työn yksityiskohtaisuuteen. Hintaero tavallisen ja 3D brodeerauksen välillä on melko pieni. Tarvitsemme silti aineistosi voidaksemme varmistua sen soveltuvuudesta puffibrodeeraukseen.

Brodeerauksen koko

Enimmäiskoko määritellään yleensä lippiksen tai capin mallin ja muodon mukaan. Valtavan suurta brodeerausta ei voi siististi tehdä valmiiseen lippikseen. Suurikokoiset brodeeraukset joita esimerkiksi vähittäismyynnissä olevissa lippiksissä näkyy on tehty jo tehtaalla ennen kuin lippis saa lopullisen muotonsa.

Tilatessasi brodeerauksen voit esittää toiveita brodeerauksen koon ja sijainnin suhteen. Varmistamme aina mallin mukaan että toteutus on tehtävissä.

Useita brodeerauksia samaan tuotteeseen

On hyvin tavallista että brodeerauksia tehdään useampia per päähine. Lisäbrodeeraukset hinnoitellaan erikseen. Nettisivuillamme ilmoitetut hinnat sisältävät yhden brodeerauksen yhteen kohtaan tekstiilissä. Useampia brodeerauksia teettääksesi pyydä tarjous. Muista mainita tarjouspyynnössä eri brodeerausten sijainnit, niiden koko, päähineen malli sekä ennen kaikkea kokonaismäärä. Huomaa että sivuillamme ilmoitetuissa hinnastoissa esitetty pienin kappalemäärä on poikkeuksetta tuotteen minimitilausmäärä.