Mitkä ihmeen aloituskulut?

Aloituskuluilla katetaan työ ja materiaalit ennen varsinaisen painatuksen aloitusta. Koska painatuksen aloitus on tilausmäärästä riippumatta vakio, aloituskulutkin pysyvät samana.

Silkkipainatuksen aloituskulut kattaa silkkipainoseulan valmistuksen

Tilatessasi painetut kaulanauhat omalla painatuksellasi, teemme silkkipainatusta varten silkkipainoseulan. Seula on ruutu jonka läpi painomuste painetaan kaulanauhan pintaan. Kun kaulanauhat painetaan, painotyö tehdään käyttämällä pitkiä "kerällä" olevia kaulanauhoja. Yhdessä rullassa on yleensä noin 100 metriä valmista nauhaa joka on ensin värjätty tarpeen mukaan. Avainnauhat ja kaulanauhat painetaan suorina jo ennen haluttujen klipsien ja kiinnikkeiden yhdistämistä avainnauhaan.

Aloituskuluilla katetaan kiinteät kulut painatukseen käytettävien työkalujen tai materiaalien valmistuksesta

Pinpops

Sublimaatiopainatuksessa valmistetaan ensin painokuva sopivaan muotoon jotta se voidaan siirtää siirtomateriaalille, josta kaulanauhat painetaan kovassa puristuksessa korkean lämpötilan avulla kaulanauhan pintaan. Myös sublimaatiokaulanauhat eli lämpösiirtokaulanauhat painetaan suurina rullina ennen klipsien ja muiden tarvikkeiden ompelua nauhaan.

Pinssien valmistuksessa aloituskuluilla eli muottikuluilla katetaan pinssimuotin valmistus. Muotti voi olla esimerkiksi valumuotti tai lyöntimuotti, riippuen siitä millainen pinssi valmistetaan. Muotit säilytetään kaksi vuotta tilauksesta, eli sinä aikana et maksa muottikuluja uusintatilauksista lainkaan. Muottia ei ole mahdollista ostaa itselle.

T-paidat, mainostekstiilit ja kangaskassit

Silkkipainettujen T-paitojen sekä kangaskassien painatuksen valmistuksessa toteutetaan myös samanlainen silkkipainoseula kuin kaulanauhoja painettaessa, eli kuvakehys jonka läpi painetaan. Aloituskulut kattavat tämän seulan valmistuksen. Silkkipainoseulaa ei säilytetä uusintatilauksia varten joten aloituskustannus tulee jokaisesta tilauksesta erikseen. Säilytämme kuitenkin filmin jolla seula valotetaan, eli uusintatilauksesi voi olla täysin identtinen aiemman tilauksen kanssa. Kierrättämällä painoseulat uusiokäyttöön pystymme osaltamme vähentämään luonnolle aiheutuvaa taakkaa seulojen valmistuksesta.

Brodeeraus ja logon digitointikulut

Brodeerausta varten tarvitsemme useimmiten asiakkaalta painokelpoisen logon. Painokelpoinen logo ei ole esimerkiksi Word- tai Powerpoint-tiedostoon tallennettu kuva, vaan vektorikuva joka voi olla esimerkiksi PDF, AI, INDD, EPS tai CDR tiedostona. Vektorikuva on kuvamuoto jota voidaan skaalata suuremmaksi ja pienemmäksi kuvan laadun häviämättä. Jos logoa ei ole vektorikuvana tai kaikki edellä mainittu on hepreaa, lähetä logosi meille ja kysy käykö se sellaisenaan.

Digitointikulut käsittää pakollisen työvaiheen jossa logoaineistostasi tehdään brodeerauskoneen ymmärtämä aineisto. Digitoinnin yhteydessä esimerkiksi määritellään mihin suuntaan langat brodeerauksessa kulkevat, mitä lankojen värejä käytetään ja kuinka yksityiskohtainen logon brodeerauksesta tulee. Tämä työvaihe on aina pakollinen koska brodeeraustuotantoon tarvitaan poikkeuksetta aina digitoitu logo.