Aineisto-ohjeet painatuksiin

Valitse haluamasi painoaineiston ohjeet alla olevista tuotteista. Mikäli tuotetta ei ole alla listattuna, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme numerossa 020-740 1450 josta saat tarvittavat ohjeet.

Huom! Kaikkien painettujen tuotteiden tilaajat

Kun tilaat painotuotteita, saat tarjouksen tai tilausvahvistuksen jossa mainitaan normaali tuotantoaika. Mikäli tarvitset tilauksesi toimitettuna tiettyyn määräpäivään mennessä, kerro tuo ajankohta jo tarjouspyyntöä tai tilaustasi jättäessäsi. Tilauksen siirryttyä tuotantoon tuotantoaikataulua ei voi muuttaa ilman lisäkustannuksia. Pikatoimitukset hinnoitellaan haluamasi tuotantoaikataulun mukaan.


Aineisto-ohjeiden lataus

Lähes kaikissa tuotteissamme (poislukien mainostekstiilit) on valmis aineisto-ohje ladattavissa PDF-muotoisena tiedostona. Löydät aineisto-ohjeen tuotesivulla hinnaston alapuolelta kohdassa "Aineisto-ohjeet".


Painoaineiston tiedostomuoto

Alla oleva taulukko on viitteellinen eri painoaineistojen tiedostomuodoista. Ensisijaisesti pyydämme painoaineiston toimitusta kolmen tähden tiedostomuodoissa, myös muut aineistot käyvät mutta asiakkaana otat vastuun lopputuloksen osalta aineistoon liittyvistä virheistä epätarkkuudessa ja väreissä.

Tiedosto Käytetty ohjelma Huomautus Sopivuus
pdf Illustrator Muuta tekstit poluiksi ★ ★ ★
eps Illustrator/Photoshop Muuta tekstit poluiksi ★ ★ ★
ai Illustrator Muuta tekstit poluiksi ★ ★ ★
tiff/psd Photoshop Minimitarkkuus 300dpi ★ ★
jpg Photoshop/Muu Minimitarkkuus 300dpi
png Minimitarkkuus 300dpi
Rintanappien painoaineisto

Valitse rintanappien koko alla olevasta pudotusvalikosta

Silkkipainettu kaulanauha

Silkkipainettujen kaulanauhojen painatusta varten lähetä logotiedostot ja muut painoaineistosi vektorimuodossa PDF tiedostona. Teemme kaulanauhan suunnittelutyön puolestasi maksutta.

Moniväripainettu kaulanauha

Sublimaatiopainettujen kaulanauhojen painoaineisto tulee laatia 1,5mm marginaalilla kauttaaltaan. Jos nauhaan tulee turvalukko, on nauhan yhden puolen pituus 450mm. Ilman turvalukkoa koko nauhan pituus on 900mm. Aineisto aina vektorimuotoisena PDF-tiedostona.

Kudottu kaulanauha

Kudotut kaulanauhat valmistetaan logolla tai haluamallasi tekstillä. Lähetä logotiedostot ja muut painoaineistosi vektorimuotoisena PDF-tiedostona. Teemme kaulanauhan suunnittelutyön puolestasi maksutta.

Vetoketjukaulanauha

Vetoketjukaulanauha värjätään tilauksesta omalla Pantone® värisävyllä. Myös kumivedin valetaan tilauksesta esimerkiksi yrityksen logon sävyillä. Lähetä logoaineisto vektorimuodossa PDF-tiedostona ja teemme suunnittelun puolestasi ilmaiseksi.

Lahjanauhat

Satiinisen lahjanauhan painatuksessa pätee samat ohjeet kuin sublimaatiopainetuissa kaulanauhoissa. Painoaineisto tulee laatia 1,5mm marginaalilla kauttaaltaan ja aineisto toimitetaan vektorimuotoisena PDF-tiedostona. Pisimmillään design voi olla 1000mm.

Tyvek Rannekkeet

Paperisten Tyvek Rannekkeiden painatusalue on 110 x 12mm. Voit ladata aineisto-ohjetiedoston josta näet painoalan. Toimita aineistosi PDF-muodossa mikäli mahdollista. Painatus on useimmiten musta tai CMYK-väreissä (ei valkoista).

Painetut osallistujakortit, tapahtumapassit

Nimilaput ja tapahtumapassit voit toimittaa painoaineistosi mieluiten vektoritiedostona PDF-muodossa. Aineistoon tulee jättää 2mm leikkausvara ja 2mm bleedit kauttaaltaan. Väriprofiili CMYK, painomenetelmä Xerox (painokone Xerox Versant 80) tai Offset-painatus (painokone Heidelberg ja väriprofiili CMYK Euroscale v2). Kuvatarkkuus aina 300dpi.

Painatus valmiiksi nimikoituna

Jos haluat painattaa esimerkiksi konferenssitaskujen sisäkortit, laminoidut osallistujapassit tai muoviset nimikortit valmiiksi nimillä yksilöitynä, noudata oheista ladontaesimerkkiä ja toimita nimet Excel-tiedostona. Eri henkilöiden nimet tulee olla allekain omina soluinaan. Jos painetaan myös muita muuttuvia tietoja kuten yritys, titteli tai kaupunki, lisää ne samalle riville henkilön nimitietojen kanssa omaan soluunsa. Näin pystymme hoitamaan nimien ja muiden tietojen rivityksen automaattisesti.

Esimerkki Excel-listan sisällöstä
Nimi Titteli Yritys
Ella Esimerkki Myyntiedustaja Yritys Oyj
Matti Meikäläinen Avainasiakaspalvelija Matin Yritys Oy
Viivi Vauhdikas Henkilöstövastaava Yritys Oyj
Nimirintanapit nimiyksilöitynä

Nimirintanapit saat kun toimitat painoaineistoa varten yhden rintanappipohjan PDF-muodossa vektoritiedostona sekä nimilistan Excel-tiedostona. Me hoidamme ladonnan puolestasi.

Mainostekstiilien silkkipainatus

Mainostekstiilit painamme aina Pantone® väreissä. Toimita painoaineistosi vektorimuotoisena PDF-tiedostona. Hintoihin sisältyy enimmillään 31x21cm kokoinen silkkipainatus. Suurempaa painatusta varten pyydä tarjous.
Neliväripainatuksia varten toimita vektoritiedosto. Lisäkustannuksia saattaa muodostua värierottelusta jos se on tarpeen neliväripainatusta varten.

Sticky Cleaner Mobiilipyyhe

Sticky Cleaner mikrokuitupyyhkeiden painatusohjeet löydät suoraan Sticky Cleaner mobiilipyyhkeiden hinnaston viimeiseltä riviltä.

Mainoskynät

Mainoskynien painatus tehdään Pantone® väriasteikon mukaan. Toimita painoaineisto vektorimuotoisena PDF-tiedostona. Laserkaiverrettaessa toimita yksivärinen painoaineisto vektorimuodossa PDF-tiedostona.

Roll-Up Mainokset

Roll-up mainostelineiden painatuksessa vinyylille tai kankaalle käytetään Canon ImagePrograf pigmenttitulostusta. Suuren tarkkuuden vuoksi on tärkeää että toimitat painoaineiston vektorimuodossa PDF-tiedostona ja valokuvat ovat mahdollisimman suurikokoisia. Painojälki on todella tarkka ja terävä. Tee aineistosi RGB muodossa 300dpi tarkkuudella. Aineisto-ohjeen voit ladata Roll-up hinnaston viimeiseltä riviltä.

Metalliset pinssit

Pinssien valmistuksessa suunnittelu alkaa tilauksen tehtyäsi toimittamastasi aineistosta. Ilmainen suunnittelu sisältyy metallista valettavien pinssien valmistusprosessiin eikä painoaineistoa aina tarvita. Katso lisää osoitteesta www.pinssi.fi